't Kumt goed brengt een ode aan blaaskapel 't KON dat 25 jaar bestaat.
Volledig scherm
't Kumt goed brengt een ode aan blaaskapel 't KON dat 25 jaar bestaat. © B vdlinden

Zeer gevarieerde grote optocht in Overlangel

OVERLANGEL -  De Nachtgraversoptocht in Overlangel had haar vertrektijd aangepast aan de Herpense optocht die van de zondag naar de maandagochtend was verhuisd. Zodoende konden de Overlangelse groepen in Herpen de blits maken en de Herpense wagens konden ook die middag weer in Overlangel rondtrekken. 

De beide dorpen maken elkaars optocht niet alleen groter maar zeker ook mooier gezien de gezonde ‘strijd’ die tussen de ‘concollega’s’ bestaat. Overlangel hield het tot een kwartier voor het einde van de optocht droog. 

De jeugdige scholieren maken zich ook zorgen over het lerarentekort.
Volledig scherm
De jeugdige scholieren maken zich ook zorgen over het lerarentekort. © B vdlinden

Vriendengroep Mi Mekaar die het carnavalssongfestival uitbeeldde had, om beschadigingen te voorkomen, haar grootste en hoogste (prins carnavals) kop voor de zekerheid thuisgelaten. De vriendengroep wil met hun creatie namelijk ongeschonden naar de halfvasten optocht. 

Nie Mauwe mar Bouwe, stelde met hun boven de daken uittorende astronaut, dat de optocht in Overlangel het carnaval naar grote hoogte brengt. Maar omgekeerd klopt ook: De uitstekend lopende carnaval brengt in deze kleine gemeenschap ook de optocht tot grote hoogte. Dat is ook mede dankzij de inbreng van de schoolklassen in Ravenstein en Herpen waar de kinderen uit Overlangel op zitten. 

Hele klassen met mooie thema’s zoals het lerarentekort, de processierupsen die in mooie vlinders veranderden en de sloop van basisschool ‘t Schrijverke trokken parmantig door de straten. Ook de iets oudere jeugd was van de partij. De ‘Bedgirls hielden een pyamaparty en een grote groep vierde, naar Mexicaanse traditie, het leven na de dood. 

Dan was er nog een groep die de schaatsploegenachtervolging wel heel letterlijk nam. Zij schaatsten achter een ouderwetse ploeg aan. En CV Ge Kunt me Wa, liep als een rode draad door de optocht. Verder gaven de Schaafloepers met hun prachtige Singer naaimachines, ‘t Ken nie Gekker met de ode aan de Hofkapel en de Overlangelse groep ‘t Kumt Goed die vijfentwintig jaar blaaskapel ‘t KON vierde, ook weer van de partij. Inclusief passende liedjes en dansen.

Volgens Nie Mauwe mar Bouwe brengt de optocht Carnaval tot grote hoogte in het Nachtgraversrijk.
Volledig scherm
Volgens Nie Mauwe mar Bouwe brengt de optocht Carnaval tot grote hoogte in het Nachtgraversrijk. © B vdlinden