Volledig scherm

13 september 2011 - 'Doorbraak in zaak Nicole'

EINDHOVEN - De politie heeft DNA dat zeer waarschijnlijk van de moordenaar van Nicole van den Hurk is. De sporen zijn nu ontdekt door nieuwe technieken op 'materiaal' dat zestien jaar geleden werd veiliggesteld Dat zei de regiopolitie dinsdagavond in het AVRO-programma Opsporing Verzocht.

Er is nog geen honderd procent zekerheid maar de politie gaat er wel van uit dat het dadersporen zijn. Wat het 'materiaal' is, wilde de politie niet zeggen in belang van het onderzoek.

Vrijdag werd plots het lichaam van Nicole opgegraven. Of daar nu DNA op is gevonden wil de politie opnieuw niet zeggen.

De destijds 15-jarige Nicole van den Hurk is zestien jaar geleden vermoord. Haar lichaam werd ruim een maand na haar vermissing gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lieshout.

Indertijd hebben zowel de stiefvader als -broer van Nicole vastgezeten op verdenking van de moord. Op de vraag of het nu gevonden DNA met dat van hen wordt vergeleken kwam geen antwoord, wel dat 'we uiteraard proberen het dader-DNA te matchen."

In de uitzending werd nadrukkelijk gesteld dat de politie opnieuw en in alle breedte de zaak onderzoekt, los van eerdere verdachten. Ook de mogelijkheid van meerdere daders staat open.

Politie en Justitie hameren er op dat getuigen nog steeds naar voren kunnen komen. Een beloning voor een gouden tip is vrijdag opgetrokken naar 15.000 euro.

"Het is zestien jaar geleden dat Nicole werd vermoord. In die jaren kunnen mensen en hun omstandigheden veranderd zijn. We hopen dat wie eerder niets zei, nu wel kan of durft te praten", aldus de politie.ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement