Volledig scherm
Ad van den Hurk.

14 september 2011 - Vader Nicole van den Hurk geeft DNA af

EINDHOVEN - Ad van den Hurk, de stiefvader van de vermoorde Nicole, heeft vrijwillig zijn DNA afgestaan. De politie maakte dinsdagavond bekend dat ze DNA heeft van de waarschijnlijke dader.

De toen 15-jarige Eindhovense Nicole is zestien jaar geleden vermoord. Haar lichaam is ruim een maand na haar verdwijning gevonden in de bossen tussen Lierop en Mierlo.

Haar lichaam is vrijdag opgegraven om de nieuwste opsporingstechnieken een kans te geven. Dinsdagavond sprak de politie van een doorbraak: op materiaal dat destijds is gevonden en al die tijd bewaard is gebleven, blijkt nu DNA te zitten. De politie gaat ervan uit dat het dadersporen zijn. Waar het op is gevonden en waarom ze dat zo zeker weet, wil de politie niet zeggen.

Nadrukkelijk zijn getuigen opgeroepen. In de ochtend na de uitzending waren al veertien tips binnen. De 'gouden' zit daar echter niet bij, zo leert een eerste inventarisatie.

Indertijd zijn zowel stiefvader Ad als zijn zoon Andy gearresteerd. Beiden zijn weer vrijgelaten. Andy is in maart opnieuw opgepakt en wederom op vrije voeten gesteld. hij is nog steeds een verdachte. Maar volgens zijn advocaat Bert de Rooij heeft de politie geen nieuw contact gelegd. Of zijn DNA bij Justitie is, weet hij niet.

Ad van den Hurk en zijn zoon hebben elkaar regelmatig beschuldigd van misbruik en betrokkenheid.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement