Volledig scherm
Medewerkers van het NFI op de begraafplaats aan de Boschdijk, vorige week tijdens de opgraving van het lichaam van Nicole van den Hurk. foto Bert Jansen

15 september 2011 - Ruim twintig nieuwe tips over zaak-Nicole

EINDHOVEN - De politie heeft sinds vrijdag ruim twintig tips binnengekregen over de moord op Nicole van den Hurk. De destijds vijftienjarige Eindhovense werd zestien jaar geleden om het leven gebracht. De zaak is nooit opgelost.

Het lichaam van Nicole werd afgelopen vrijdagavond totaal onverwacht opgegraven. Dat werd door de politie gemeld met de nadrukkelijke oproep aan 'wie tot nu toe niets kon, wilde of durfde te vertellen, nu naar voren te komen'. Dat leverde afgelopen weekend zes telefoontjes op.

Dinsdagavond werd op tv onthuld dat op materiaal dat sinds de moord werd bewaard, nu met nieuwe technieken DNA is gevonden.

De politie weet vrijwel zeker dat het om het daderspoor gaat.

Op een speciale tiplijn zijn tot gisteravond nog eens zestien telefoontjes binnengekomen. "We hebben nog niet alles kunnen bekijken, maar de gouden tip lijkt er op het allereerste gezicht nog niet tussen te zitten", aldus de politie.


ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement