Volledig scherm

8 maart 2011 - Stiefbroer Nicole van den Hurk aangehouden

EINDHOVEN - De stiefbroer van Nicole van den Hurk is op 8 maart in het Engelse Stevenage aangehouden op verzoek van de Nederlandse politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicole. Het gaat om de 36-jarige Andy van den Hurk.

Een woordvoerder van de politie in Eindhoven wil in dit stadium van het onderzoek niet bevestigen dat het om de stiefbroer van Nicole van den Hurk gaat.

De verdachte heeft zichzelf aangegeven bij de politie in Stevenage, waar hij al geruime tijd woont.

Kort daarvoor schreef Van den Hurk al op Facebook dat hij zich zou gaan aangeven voor de moord op zijn zus.

Naar aanleiding van verklaringen die Van den Hurk tegenover de Engelse politie heeft afgelegd, wil de Nederlandse justitie hem verhoren. Wanneer dat kan is nog onduidelijk. Daarover vindt vrijdag een zitting plaats.

Van den Hurk verdween op 6 oktober 1995. Anderhalve maand later werd haar lichaam gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Het meisje van 15 jaar was met geweld om het leven gebracht.

Een half jaar nadat Nicole van den Hurk was gevonden werd Andy van den Hurk al aangehouden. Ook stiefvader Ad van den Hurk werd toen opgepakt. De politie liet ze allebei na enkele dagen weer vrij.

De reactiemogelijkheid onder dit artikel is gesloten vanwege de vele beschuldigingen die binnen bleven komen. Heeft u tips rondom de zaak Nicole van den Hurk en wilt u die aan ons melden? Bel 040-2336336 of mail ons dan.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement