Volledig scherm
Foto Bert Jansen

9 september 2011 - Lichaam Nicole van den Hurk opgegraven

EINDHOVEN - Het stoffelijk overschot van Nicole van den Hurk is vrijdagavond opgegraven. Het lichaam van het meisje lag begraven op de begraafplaats aan de Boschdijk in Eindhoven.

Het lichaam is opgegraven in het kader van een onderzoek van het cold case team van het politiekorps Brabant-Zuidoost. De opgraving vond plaats in opdracht van het Openbaar Ministerie, aldus de zegsvrouw van de politie.

Het lichaam zal voor nader onderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag worden overgebracht. Bij het graf is een tent opgezet. De plek is afgezet met witte zeilen. Er staat ook een container van het NFI en er is een lijkwagen aanwezig.

Het 15-jarige Eindhovense meisje verdween op 6 oktober 1995 toen ze op de fiets op weg was naar haar bijbaantje. Haar lichaam werd anderhalve maand later gevonden in de bossen tussen Mierlo en Lierop. Ze was met geweld om het leven gebracht. Een dader is tot nu toe niet gevonden.

In deze zaak werd haar stiefbroer aangehouden. In april van dit jaar kwam hij echter vrij. Justitie heeft de beloning die in
deze zaak was uitgeloofd voor de gouden tip, verhoogd van 25.000 gulden naar 15.000 euro.

Opsporing Verzocht besteedt volgende week dinsdag aandacht aan deze zaak.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement