Volledig scherm
© Bert Jansen

Al wekenlang brandende auto's in Zuidoost-Brabant

EINDHOVEN - Relatief veel autobezitters in de regio zien dit jaar hun voertuig in vlammen opgaan. Het aantal autobranden in 2016 lag tot dusver twintig procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Veiligheidsregio Zuidoost-Brabant. De laatste weken was het op verschillende plekken raak. Deze week brandden in één nacht nog drie auto's uit in Eindhoven.

In de afgelopen week moesten al op vijf plaatsen in de regio auto's worden geblust: in Geldrop, in Helmond en drie keer in Eindhoven. Zeker twaalf auto's en een camper werden verwoest of raakten beschadigd. In twee gevallen, aan de Arcadeltstraat in Eindhoven, was duidelijk sprake van brandstichting. Daar werden aanmaakblokjes en jerrycans gevonden. Ook drie autobranden in de Matthijs Vermeulenstraat in Helmond, en een licht beschadigde camper in de Sint Willibrordstraat in diezelfde plaats zijn volgens de politie het gevolg van brandstichting.

'Geen pyromaan'
Of ook andere branden zijn aangestoken, kan een woordvoerder niet zeggen. In elk geval vermoedt de politie vooralsnog niet dat een pyromaan actief is. Wel wordt volgens een woordvoerder altijd gekeken of er verbanden zijn tussen verschillende branden. "Maar autobrandenonderzoek is heel erg lastig. Er is vaak niets meer van over. Dus ook geen sporen meer."

Lees zaterdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.