Volledig scherm
ANP

Bezoeker marathon kiest met app zelf weg langs parcours

EINDHOVEN - Bezoekers van de Marathon Eindhoven kunnen met behulp van een web-applicatie zien wat er rond het parcours te doen is en hoe ze daar vanaf hun standplaats naar toe kunnen lopen. De applicatie voor smartphones, die aangestuurd worden door een HTML5-browser, is ontwikkeld door Ruben Delil (19), tweedejaars student aan de Faculteit Industrial Design van de TU/e. Voor zover bekend is deze applicatie enig in zijn soort.

Er zijn wel vergelijkbare apps ontwikkeld, aldus docent dr. ir. Geert Langereis, maar deze applicatie is uniek, omdat die de vraag wat mensen zelf willen doen als uitgangspunt neemt.

"In plaats dat je overal hekken moet neerzetten en bekeuringen uitdelen, stelt deze app bezoekers van de marathon in staat op basis van hun eigen voorkeur een keuze te maken waar ze naar toe willen. We gaan dit na de marathon evalueren, maar we verwachten dat de drukte zo evenwichtiger over het parcours verdeeld zal worden."

Edgar de Veer, directeur Marathon Eindhoven, verwacht dat er zondag tussen de 150.000 en 200.000 bezoekers naar de marathon zullen komen.

Het webadres van de applicatie is www.marathoneindhovenlive.nl

>>> Meer hierover in het ED van donderdag