Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Celstraf voor man uit Gemert om seks met minderjarige prostituee

DEN BOSCH/GEMERT/RIJEN - De rechtbank in Den Bosch heeft donderdag cel- en taakstraffen uitgedeeld aan vier mannen die betaalde seks hadden met een minderjarig meisje dat als prostituee werkte. Twee verdachten uit Oosterhout en Gemert kregen vier maanden celstraf opgelegd, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Dat is aanmerkelijk minder dan de jarenlange celstraffen die tegen hen waren geëist.

Tegen de 50-jarige man uit Gemert was dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk geëist. De man had vier keer onbeschermde seks met het meisje, terwijl hij na enkele keren wist dat ze minderjarig was. Ook voor de man uit Oosterhout vroeg het OM een onvoorwaardelijke celstraf.

Twee mannen uit Den Bosch en het Limburgse Stevensweert moeten een dag de cel in. Ook kregen zij een taakstraf van 150 en 200 uur opgelegd. De 42-jarige Bosschenaar hoorde eerder vijftien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, tegen zich eisen.

De mannen waren 'klant' van oud politieman Leon S. uit Rijen, die vorig jaar vijf jaar cel kreeg omdat hij via een website minderjarige meisjes aanbood voor seks.