Volledig scherm
© Thinkstock

Chinese stad Chengdu eert Peter Kuppens uit Oirschot

OIRSCHOT - Peter Kuppens (46) uit Oirschot is door de Chinese stad Chengdu uitgekozen tot meest onderscheidende persoon 2015. Voor het eerst viel die eer een buitenlander ten deel. Hij kreeg de onderscheiding voor de diensten die zijn bedrijf Maxxelli Group verleent aan bedrijven en personen die zich in China vestigen. Het idee achter alle bedrijven van Maxxelli Group is het leven van buitenlanders in China vergemakkelijken.

Zo begeleidt Maxxelli Real Estate expats tijdens de verhuizing naar China en bij het leven in China. Samen met de expat wordt gekeken naar de juiste woonruimte, internationale scholen voor de kinderen, maar ook een sportvereniging en activiteiten die bij zo'n verhuizing komen kijken. Maxxelli Consulting richt zich op het lokaliseren van buitenlandse bedrijven, door bijvoorbeeld het begeleiden bij de juridische en fiscale opzet, lokale marketing, het werven van personeel etcetera.

Inmiddels is Kuppens bezig met het opzetten van een Nederlandse kern die hier ter plekke bedrijven adviseert die in China zaken willen doen. Verantwoordelijke Inez Oosterlaar werkt al samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel. Donderdag 10 maart is er een bijeenkomst in Nieuwegein om ondernemers te informeren over handelskansen op de Chinese markt.