Volledig scherm
Pronkzitting Nuenen

CirKus Kierewiet in Nuenen maakt hooggespannen verwachting waar

NUENEN - Het programma van wat in Nuenen de 'Pronkzitting' heet, bestond uit een viertal mannen in de ton, geweldige dans door de 3
dansgardes van de vereniging variërend van vertederend tot semiprofessioneel, muziek van KUUB en van het 'Van Binsbergen Trio'. Die laatsten hebben her en der ook
Nuenense roots, maar zij krijgen met z'n vieren de zaal zo aan de gang dat ze het Nuenense al lang ontstegen zijn en op meer plaatsen in de regio er voor zorgen dat ieders billen van de stoelen gaan en uit volle borst wordt meegezongen.

En er was een CirKus. Met de aankondiging: 'CirKus Kierewiet heeft haar tenten opgeslagen in Nuenen en bezit genomen van Theater Het Klooster...' werd de verwachting over het optreden van de Oud Prinsen met topontwerper Hans Kuijten in de geledingen hoog opgeschroefd.

De hand van de meester was aan alles af te lezen. Je zag het aan het geweldige decor, aan de kleding en aan de originaliteit van de circusartiesten. Zij hadden allen de opdracht gekregen zelf hun optreden in elkaar te steken. Dit alles zorgde voor grote diversiteit en een doldriest spektakel. Aan het begin van hun show kwamen ze van overal opgedoken, van het balkon, uit alle deuren, hoeken en gaten. Daarna namen zij om de beurt bezit van de arena.

Van fakir tot gewichtheffer, van muzikant tot rood gelokte clown die overal tussendoor kwam gefietst, etcetera. Het hooggeëerd publiek kreeg 17 geweldige acts 'voorgeschoteld' (zelfs letterlijk als Sjaan Haai uit China 3 bordjes probeert hoog te houden) waarbij de muziek aan iedere act was aangepast, maar deze allen bij voorbaat gedoemd waren om te mislukken.

De act met de levende kanonskogel waarmee het optreden eindigde was daarom ook de leukste grap van de avond!