Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Cokedealer uit Heeze en gedupeerde agent maken rustig een babbeltje in de rechtbank

DEN BOSCH - In augustus brak de cokedealer uit Heeze nog de middelvinger van de politieman, nu zaten ze voor de rechtzitting in Den Bosch rustig met elkaar te kletsen.

Er was geen haat en nijd meer tussen de twee. De dealer, Haroon Y (21), zei het bij de behandeling door de rechtbank keer op keer: hij had er spijt van dat hij tussen mei en augustus dit jaar coke had gedeald in Heeze en omliggende dorpen. En die gebroken vinger, die kwam doordat hij zich losrukte van de politieman toen deze hem in augustus aanhield. Hij had niet geslagen, was wel weggelopen, snel tot inkeer gekomen en op de grond gaan zitten. Na 53 dagen in de cel te hebben gezeten dealt hij niet meer en gebruikt hij ook geen softdrugs meer, verklaarde Y.

Handel
Officier van justitie Jorick Schreurs vond dat Y. het dealen kleiner maakte dan het was en probeerde hem te verleiden tot een nadere bekentenis over de omvang van de handel. Dat kwam Schreurs op een boze interruptie door advocaat Richard Bunge te staan, waarna de officier toegaf te zijn doorgeschoten in zijn vraagstelling.'

Taakstraf
Schreurs eiste honderd dagen cel, waarvan 47 dagen voorwaardelijk. Als Y. niet in herhaling valt, hoeft hij ook de gevangenis niet meer in. Wel moet hij wat Schreurs betreft een taakstraf van 140 uur volbrengen en de agent 350 euro smartengeld betalen. Plus € 8,12 benzinekosten voor een ritje op en neer naar het ziekenhuis.