Volledig scherm
© Thinkstock

Consequenties overname Benteler door Altran voor regio nog onduidelijk

EINDHOVEN/HELMOND - De overname van Benteler Engineering door Altran is een strategische én operationele van formaat.

De Franse technologisch consultant breidt daarmee zijn marktaandeel in de Europese auto-industrie aanzienlijk uit, en vooral in de concurrerende Duitse markt. Het Duitse Benteler heeft een belangrijke vestiging in Helmond. Op de Automotive Campus werken 135 mensen. Altran telt in Eindhoven 400 werknemers.

Wat de overname voor die ruim 500 medewerkers in de regio gaat betekenen, is vooralsnog niet te zeggen. "Begin volgend jaar start de integratie. Dat proces gaat wel een jaar duren", stelt een Altran-woordvoerster.

Grootste industrie-segment
Met het inlijven van Benteler Engineering wordt de auto-industrie in een klap het grootste industrie-segment van Altran. Het concern is ook actief in onder meer industrie, elektronica, luchtvaart, defensie en energie. Altran en Benteler kunnen BMW en Volkswagen tot hun gezamenlijke klanten rekenen. Met de overname brengt Benteler andere merken bij Altran onder, zoals Volvo, Ford, Porsche en Daimler.

Altran heeft ook hoge verwachtingen van de activiteiten van Benteler in Helmond. "In het testcentrum daar worden hightechsystemen en onderdelen getest op onder meer levensduur en functionaliteit", stelt de zegsvrouw. "het kunnen aanbieden van die engineering, testen en prototyping is een belangrijke aanvulling voor ons."