Volledig scherm
Prinsengarde in Deurne. © Carla van Loon

Drukbezochte eerste avond Quatsja in Deurne

DEURNE - Voor drie ton willen de oud-prinsen van CS De Peelstrekers zich wel laten inhuren om onderzoek te doen naar leegstaande gebouwen en om huisvesting te regelen voor vierhonderd asielzoekers. Met hun act als onderzoeksbureau ATU, dat staat voor Aige Tesse Uurst, staken de oud-prinsen de draak met het Deurnese gemeentebestuur dat zaterdagavond dapper de eerste avond van Quatsja bezocht in Cultuurcentrum Deurne.

Op het nogal kritische optreden van de Prinsengarde na nam niemand stelling tijdens Quatsja. Hierdoor konden de burgemeester en wethouders de rest van de avond rustig achterover leunen en net als de rest van de zaal genieten van een luchtige avond vol cabaret en vermaak.

Deurnese dialect
Trio Nix Gelogge liet de zaal hardop oefenen met het Deurnese dialect. “Het komt eigenlijk nogal lomp en dommig over dat Deurnes, maar het is zo moeilijk. Eigenlijk zijn wij Deurnenaren zo ontzettend slim dat we dit goed kunnen”, zegt Marianne van den Berkmortel. Twan van den Heuvel bracht met muziekgroep Ons Jongens juist de après-skisfeer de zaal in. Gehuld in lederhosen zette hij als een ware ‘Anton aus Tirol’ de zaal op zijn kop.

Van totaal andere orde was het onderkoelde optreden van Nico Schrama en Marijn van de Mortel als postbodes. “We wilden ook helemaal niet bij de post, maar we moeten van de gemeente Deurne meedoen aan de participatiemaatschappij”, vertelt een van hen. Het is maar te hopen dat de ‘echte’ postbodes hun werk beter doen dan dit ongemotiveerde duo dat een brief die niet gevouwen mag worden dan maar in stukjes in de brievenbus stopt. “Post wordt altijd bezorgd, wat er ook gebeurt!”

Volledig scherm
Trio Nix Gelogge. © Carla van Loon