Volledig scherm
De Litouwer Danielius Nomanovas, nieuweling en import, maakte een goal voor Kemphanen. © Bert Jansen/fotomeulenhof

Eindhoven Kemphanen verliest eerste wedstrijd van het seizoen

EINDHOVEN - De ijshockeyers van LummusLED Eindhoven Kemphanen hebben hun eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen verloren.

In het IJssportcentrum in Eindhoven was Hijs Hokij Den Haag te sterk: 2-3. Kemphanen begon slordig aan de openingswedstrijd van de BeNe-League. Met name voor het Haagse doel raakten de Eindhovenaren de puck makkelijk kwijt. Pas na de 0-1 van Hijs Hokij werden de mannen van coach Willem van de Kraak wakker. Kemphanen had in die eerste twaalf minuten niet veel te vertellen – op enkele kansen na. De Hagenaren konden veelvuldig het Kemphanen-doel onder vuur nemen en de Eindhovenaren moesten het ook nog eens in dat eerste deel vijf minuten met een man minder zien te rooien. Defence Roderick van den Hout kreeg een match penalty na een beuk tegen het hoofd van zijn tegenstander. Zijn wedstrijd zat er op.

Eenmaal op 0-1 achter werd Kemphanen dus wakker. Wat leidde tot aanzienlijk meer schoten op het Haagse doel en de 1-1 van nieuweling en import Danielius Nomanovas uit Litouwen.

De tweede periode was een kopie van de eerste. Hijs Hokij was de baas. Dat leidde in de vijfde minuut van de tweede periode tot de 1-2. Keeper Deniz Mollen van Kemphanen, enkele spelers van beide ploegen en het doel schoven over het ijs. De scheidsrechters besloten na een kort overleg dat de puck over de doellijn was geweest. Hijs Hokij bleef de betere en kreeg enkele een op een-kansen met goalie Mollen. De van Turnhout overgekomen Eindhovenaar redde elke keer knap.

Kemphanen had weer geruime tijd nodig om bij de les te komen. De Slowaak Marek Pitka schoot van het randje van het aanvalsgebied in de laatste minuut de 2-2 tegen de touwen.

Het was de goed keepende Mollen die in de derde periode de zege van Den Haag inluidde. Hij wilde drie minuten voor tijd de puck wegwerken, maar paste naar een Hagenaar. Die kon een ploeggenoot vinden die kon intikken. Mollen was te laat terug in zijn doel.