Volledig scherm
Het hoofdkantoor van de VDL Groep in Eindhoven. © Robin van Lonkhuijsen/ANP

Eindhovense ondernemer Wim van der Leegte blies ten dode opgeschreven Nedcar nieuw leven in

EINDHOVEN - Wim van der Leegte heeft het voor elkaar. De Eindhovense ondernemer heeft het ten dode opgeschreven Nedcar in Born nieuw leven ingeblazen. Het aantal auto's dat bij de producent in Limburg van de band rolt, is explosief gestegen.

Het aantal werknemers is ruim verdubbeld en er wordt gestudeerd op een aansluiting van de fabrieken op het spoornet om de afvoer van auto's te versimpelen. En dan start woensdag ook nog de productie van het derde model van de BMW Mini, de Countryman.

Met zijn afscheid in het vooruitzicht – met een groots feest op 4 november – zal Van der Leegte ongetwijfeld trots zijn. Sinds hij het zieltogende bedrijf in 2012 overnam, veranderde Nedcar in dé aanjager van de Nederlandse auto-industrie.

Vorig jaar zijn in de fabriek, die zo'n 330.000 vierkante meter telt, bijna 60.000 auto's geproduceerd. VDL wil niet speculeren over de hoogte van de toekomstige jaarproductie. Maar de capaciteit is 200.000, als in twee ploegen wordt gewerkt. Afhankelijk van de wereldwijde vraag naar de drie modellen BMW Mini's zal de productie in die richting groeien.

Lees het hele artikel donderdag in het ED of in de digitale krant