Volledig scherm
Mac Taple sluit The Big Bang af.

Finale van The Big Bang in de Effenaar, hèt muziekmoment uit Brabant bekendgemaakt

De top 10 van de regionale Big Bang werd donderdagavond bekendgemaakt tijdens een feestavond in de Effenaar. De winnaar - Dynamo Open Air vertegenwoordigd door Tinus Kanters en
André Verhuysen die het festival organiseerden - kreeg de Peter Borgers Popprijs, vernoemd naar de Eindhovense muzikant en cultuurjournalist van het ED, die in 2013 op 54-jarige leeftijd overleed.

Candybar Planet is een van de prominente bands uit de 'Eindhoven Rockcity'-beweging, die in de jaren negentig vorm kreeg. De groep maakt 'heavy' gitaarrock met lekkere riffs en 'spacey' elementen.

Rock-'n-roll
Mac Taple vertegenwoordigt de authentieke rock-'n-roll scene. Het zestal maakte zijn entree in de jaren 70, speelde in vele radio- en televisieprogramma's en deed het voorprogramma van wereldsterren als Chuck Berry, Fats Domino en Jerry Lee Lewis. De groep is uitgenodigd voor twee optredens in de Cavern Club in Liverpool, de kelder waar de jonge Beatles furore maakten. Mac Taple speelt daar op 11 maart volgend jaar en heeft een speciale Cavern-setlist samengesteld. Daarop behalve eigen werk, vooral rock-'n-roll covers die de Beatles in hun beginjaren in Hamburg en Liverpool speelden.

Timecop1983 (Jordy Leenaerts uit Gemert) heeft met name op internet een grote schare fans verworven met zijn elektropop, waarin het synthesizergeluid van de jaren 80 tot leven komt. Zijn mini-album 'Lovers Part I' is door Newretrowave.com -een toonaangevende website in zijn genre- uitgeroepen tot de beste EP van 2016.

Talent
Call It Off is een van de grote talenten van de regionale rockscene. De poppunkband tekende een contract bij multinational Sony Music. De groep lanceert op 21 januari zijn debuutalbum 'Abandoned' bij Dynamo in Eindhoven.

20 1969: Jeugd bezette de Rechtbank aan Dommelstraat in Eindhoven wegens gebrek aan goede muziekruimte in de stad 19
2014: Concert Kraftwerk in Evoluon in Eindhoven
18 1969: Phonogram-studio Strijp-S; uitgave single Space oddity van David Bowie op Philips-label 17 2014: Sluiting van The Rambler in Eindhoven waar veel bandjes debuteerden 16 1978: Doe Maar uit Neerkant, opgericht door Ernst Jansz 15 2009: Peter Pan Speedrock geeft eerbetoon aan Peter Koelewijn op dak Leenderweg; groep speelt 'Kom van dat dak af' in bijzijn Koelewijn en The Rockets. 14 1980: Concert Joy Division in De Effenaar 13 1988: Concert Red Hot Chili Peppers in de Effenaar; met sokken. Worden daarna geweigerd in de Bunker omdat ze geen studentenkaart hadden. 12 1978: Opening Bullit platenzaak in Eindhoven 11 1956: Egmond-fabriek in Eindhoven - Productie van de eerste elektrische gitaar; George Harrison zijn eerste gitaar was een Egmond.

Elke dag tellen we af van 100 tot en met 11.

Klik hier voor de top 100 - 91

Klik hier voor de top 90 - 81

Klik hier voor de top 80 - 71

Klik hier voor de top 70 - 61

Klik hier voor de top 60 - 51

Klik hier voor de top 50 - 41

Klik hier voor de top 40 - 31

Klik hier voor de top 30 - 21

Volledig scherm
Candybar Planet live tijdens The Big Bang.
Volledig scherm
Bertus Borgers treedt op tijdens The Big Bang.
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement