Volledig scherm
ANP Kippa

Frank Lammers speelt hoofdrol in verfilming van roman J.Kessels: the novel

AMSTERDAM - De van oorsprong Mierlose acteur Frank Lammers gaat de hoofdrol spelen in de verfilming van de roman 'J. Kessels: the novel'. In het verhaal van P.F. Thomese, vrij geïnspireerd op ED-columnist Jos Kessels, speelt oud-ZT Hollandia-acteur Fedja van Huêt J. Kessels' vriend Frans.

De regie van de 'roadmovie' is in handen van Erik de Bruyn, bekend van onder andere 'Wilde Mossels' en 'De Troon'. Het scenario is geschreven door Gouden Kalf-winnaar Jan Eilander.

Frikadellenhandelaar

'J. Kessels' is het filmverhaal van de bizarre roadtrip die de literaire pulpschrijver Frans maakt met zijn favoriete personage J. Kessels. In opdracht van een onbekende rijden ze in Kessels oude Toyota Kamikaze van Tilburg naar de Hamburgse Reeperbahn, op zoek naar een vreemdgaande frikadellenhandelaar.

Ondertussen wordt Frans steeds vaker geplaagd door dromen over Brigit, het meisje uit Snackbar Van Vroeger. En dan ligt er plots een lijk in de achterbak van de Kamikaze.

'Soort Big Lebowski'

Frank Lammers reageert: “J. Kessels is voor mij een hereniging met twee van de grootste talenten in de Nederlandse film: Erik de Bruyn en Fedja van Huêt. Naast talenten zijn het ook goede vrienden. Daarnaast spreekt de rol en het verhaal mij enorm aan. Kessels is een soort Big Lebowski maar dan anders.”

ED-columnist Jos Kessels noemt Lammers 'die plofkip van de Jumbo'. Verder wil hij geen commentaar geven op de verfilming. De opnames daarvoor gaan eind november van start, een stuk later dan gepland. Aanvankelijk zou de film al in het voorjaar van 2014 in première moeten gaan.