Volledig scherm
Het beoogde nieuwe gezamenlijke clubhuis voor de Eindhovense hockeyclubs Oranje Zwart en EMHC. impressie Diederendirrix Architecten

Fusie hockeyclubs OZ en EMHC

EINDHOVEN - Oranje Zwart en EMHC gaan fuseren. De besturen van beide hockeyclubs uit Eindhoven-zuid hebben die wens afgelopen weekeinde formeel naar elkaar uitgesproken.

Op 1 juli 2016, als de twee verenigingen hun nieuwe clubhuis op de Genneper Parken willen betrekken, moet de eenwording een feit zijn. Het hockeybolwerk wordt met ruim 2500 leden - 1618 van OZ en 893 van EMHC - veruit de grootste sportclub van Eindhoven en de derde grootste hockeyvereniging van Nederland.

De fusie is het logische gevolg van de plannen die al langer op tafel liggen voor een gemeenschappelijk clubhuis. De hockeyverenigingen kregen vorig jaar mei uit de zogenaamde 'Essent-gelden' van de Provincie Noord-Brabant twee miljoen euro toegezegd als ze zouden gaan 'hokken'. Voorwaarde daarbij: de clubs moeten zelf een soortgelijk bedrag bijpassen.

De voorlopige schetsen voor de accommodatie zijn gereed. Daarin wordt uitgegaan van een modern clubhuis met een waterveld, ongeveer op de plek van 'veld 4', precies tussen de twee huidige onderkomens in. Om het veld komt een cementen tribune met twee- tot drieduizend zitplaatsen die bij bijzondere gelegenheden kan worden uitgebouwd tot een capaciteit van zes- tot achtduizend man publiek.

De leden hebben overigens de laatste stem. Zij beslissen over de fusie en het nieuwe clubhuis, tijdens de Algemene Ledenvergaderingen die beide clubs hebben gepland op 19 juni.

Volledig scherm
Impressie Diederendirrix Architecten
Volledig scherm
Impressie Diederendirrix Architecten
Volledig scherm
Impressie Diederendirrix Architecten
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement