Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan naar het lichaam © Bert Jansen

Gevonden lichaam in Wilhelminakanaal Oirschot is '99 procent zeker' Marc de Bonte (video)

OIRSCHOT - In het Wilhelminakanaal bij de Rijt in Oirschot is donderdagmiddag rond 15.00 uur het lichaam van een man gevonden. De trainer van de vermiste Marc de Bonte, Ludo Kaethoven, heeft namens de familie laten weten dat de recherche is langsgekomen om aan te geven dat het '99 procent zeker' om de vermiste Marc gaat. Dat baseert de recherche op basis van de kleding aangetroffen op het lichaam.

Een schipper zag het stoffelijk overschot donderdagmiddag drijven en sloeg alarm.

De brandweer en politie rukten met meerdere wagens uit. Ook een forensisch onderzoeksteam kwam ter plaatse om onderzoek te doen naar het gevonden lichaam. Het gebied werd afgezet.

Leden van het team dat de verdwijning van de vermiste kickbokser Marc de Bonte onderzoekt, waren ook aanwezig. De politie houdt er ernstig rekening mee dat het om de kickbokser gaat maar kon dit nog niet officieel bevestigen. Een paar kilometer verderop, in de Wilhelminakanaalstraat in Best, werd ruim twee weken geleden de auto van de vermiste De Bonte gevonden.

Op de Facebookpagina van de sportschool waar De Bonte trainde, is te zien dat er donderdagavond een bijeenkomst wordt gehouden over de vondst van het lichaam.

Het onderzoek ter plekke werd tegen 18.00 uur langzaamaan afgerond. Het onderzoek naar het lichaam gaat nog door, over de identiteit is nog geen 100 procent duidelijkheid. Zaterdag wordt er sectie verricht op het lichaam.

Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan © Bert Jansen
Volledig scherm
Politie en brandweer rukten uit © Bert Jansen
Volledig scherm
Het lichaam moet nog worden onderzocht © Bert Jansen
Volledig scherm
Lichaam gevonden in water bij de Rijt in Oirschot © Bert Jansen
Volledig scherm
Vindplaats van het lichaam van Marc de Bonte © Bert Jansen
Volledig scherm
Er wordt onderzoek gedaan © Bert Jansen
In het Wilhelminakanaal bij de Rijt in Oirschot is donderdagmiddag rond 15.00 uur het lichaam van een man gevonden. Een schipper zag het stoffelijk overschot drijven en sloeg alarm.