Volledig scherm
Kirsten Heinemans van Gibson in Eindhoven. Foto René Manders/fotomeulenhof

Gibson 'combineert beste van twee werelden' dankzij aankoop audio- en videotak Philips

EINDHOVEN - 'Gibson Innovations' heet de audio- en videotak van Philips, die twee jaar geleden door Philips is verkocht aan het Amerikaanse Gibson Brands, met het hoofdkantoor in Nashville.

Gibson heeft wereldwijde faam als gitaarmerk én is een groeiend lifestyle- en muziekbedrijf. De Amerikanen hebben in juni 2014 voor de audio- en video-afdeling van Philips, die was ondergebracht onder de naam Woox Innovations, 97 miljoen euro betaald.

Strategie en ambitie
Marketingdirecteur Benelux van Gibson Innovations is de 31-jarige Kirsten Heinemans. De Helmondse constateert ruim 2 jaar verder 'het beste van beide werelden te combineren'. "De strategische blik en innovatiekracht van Philips en de ambitie en snelheid van Gibson."

Het hoofdkantoor van Gibson Innovations staat in Hong Kong. In Philips' grootste radiofabriek van weleer, gebouwd in 1927 op Strijp-S in Eindhoven, huist het commerciële kantoor van Gibson Innovations. Daar werken ongeveer 90 mensen, verdeeld over de klantenservice en specialisten die zich met de distributie van de producten, die in China worden gemaakt, bezighouden. 50 van hen zijn belast met de verkoop.

De loskoppeling van Philips heeft, na de overname, nog wel een jaartje gekost. Vooral het afkoppelen van IT-systemen is niet een-twee-drie gepiept. Datzelfde geldt voor de integratie van de systemen van Gibson. Ook dat heeft een jaar geduurd.

Toekomst
Sinds vorig jaar staat bij Gibson Innovations de blik op de toekomst gericht. Met een multibrandstrategie, zoals het bedrijf dat zelf noemt. Verschillende merken moeten het marktaandeel vergroten, naast Philips, zoals Onkyo en Fidelio. Met Philips is bij de overname een licentieovereenkomst afgesproken. Daardoor kan Gibson de merknaam Philips blijven voeren op de audioproducten.

Lees donderdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.