Volledig scherm
Kantine van ASML © Kees Martens

Goede ingenieur kan banen kiezen in de regio door succes ASML in Veldhoven

VELDHOVEN - ASML groeit en dat maakt ook bij andere bedrijven in de regio de vraag naar technisch personeel in de hele regio alleen maar groter. Steeds vaker moeten die mensen in het buitenland worden gezocht.

Je zou maar technisch wonderkind in deze regio zijn: iedereen wil je hebben. Er zijn er nu al veel te weinig van om de groei en de vervanging van technici bij ASML op te vangen. De Veldhovense chipmachinefabrikant haalde er vorig jaar 1250 binnen voor deze regio en gaat driftig door met werven. Ook bij de honderden bedrijven die leveren aan ASML zijn enorm veel mensen nodig. Zeker omdat die vaak meer dan ASML last hebben van vergrijzing en uitstroom van vakmensen.

Talent
Hoe gaan bedrijven in Zuidoost-Brabant dit oplossen? ASML zelf hengelt op vele manieren in binnen- en buitenland naar talent. Maar voor de chipmachinefabrikant is het van belang dat ook zijn toeleveranciers genoeg mensen hebben. Met onder meer de NTS-Group is afgesproken dat sollicitanten die worden afgewezen bij ASML, worden doorverwezen. Verder maakt ASML veel gebruik van bureaus die tijdelijke krachten werven die later kunnen worden omgezet in vaste betrekkingen.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement