Volledig scherm
Mink van der Weerden, maker van het winnende doelpunt. foto ANP

HC Asten-Someren is trots op Mink

ASTEN - In de kantine van Hockeyclub Asten-Someren (HCAS) rijgen de verhalen over top-hockeyer Mink van der Weerden uit Someren zich moeiteloos aaneen.

Trainers Marte Timmermans en Jaap Habets zien het nog zo voor zich: hoe een tienjarig knaapje uit Someren zich in 2000 aan de poort meldt. "Hij begon laat met hockey, want hij zat al op tennis.En ook daarin was hij heel goed", weet Timmermans zich te herinneren.

Jaap Habets vertelt hoe de sleeppush, nu het gevreesde wapen van Van der Weerden, er in werd geslepen op het trainingsveld aan de Rootweg in Asten. Oud-ploeggenoot Sjors de Jong (23) komt erbij. Hij speelde met de huidige vedette van het Nederlands elftal in diverse jeugdteams en herinnert zich het fanatisme van de jonge Mink.

Secretaris Jeanette Hartog meldt zich. Allemaal willen ze hun verhalen kwijt, stuk voor stuk trots op en enthousiast over de Olympische verrichtingen van hun oud-clubgenoot in het Nederlands elftal.

Marte Timmermans is net terug uit Londen. Zij zag met eigen ogen het Nederlands team in de groepsfase met 3-1 winnen van Duitsland, zaterdagavond de tegenstander in de finale.