Volledig scherm
© Ton Spoelder

Heezer ArtiestenAvonden terug op hoge niveau verleden

HEEZE - De Heezer ArtiestenAvonden haalden dit keer weer het hoge niveau dat tot voor enkele jaren normaal was. Toptonpraters en een goede mix van lokale en buitendorpse artiesten vormden een gevarieerd programma van bijna vijf uur.

Een mogelijk verbeterpunt zou het verder compacten van de avonden kunnen zijn. Hoewel met het in elkaar over laten vloeien van enkele acts, daar nu al aanzetten voor aanwezig waren.

Tot de hoogtepunten behoorden zeker de vijf tonpraters. Met een beetje goede wil konden twee ervan tot de eigen gemeente gerekend worden. Crimineel Berry K.(napen) uit H.(eeze) en Rob Scheepers, als rechercheur De Kok uit het 'buitengebied' van Sterksel, gaven hun eigen komische kijk op goed en kwaad. De lachsalvo's golfden vrijwel constant door de volle tent. En bij improvisatietalent Boy Jansen uit Budel, als kale kok Herman den Blijker, at het publiek haast uit de hand.

Ook de lokale artiesten gingen in dat kwaliteitsniveau mee. Zoals de Black Bessum Dancers. Het mannenensemble deed vooral als hoekige dansmariekes een stevig beroep op de lachspieren.

A2-gemeentelijke herindeling
Terwijl de plaatselijke actualiteit in goede handen was van de Hizzer Bastards. Onderwerpen zoals de A2-gemeentelijke herindeling en de omstreden AH-vestiging op het gemeentehuisplein passeerden in liedjes en sketches.

Hoewel tijdens carnavalszittingen vaak percussiegroepen optreden, slagen de Happy Drumsticks er al elf jaar in het Heezer publiek te verrassen met ook visueel aantrekkelijke acts. Dit keer opnieuw. Waarbij bleek dat ritmisch trommelen zelfs mogelijk is op reusachtige zwembanden en steltlopend op grote olievaten.

De verschillende dansgroepen zorgden voor prettige afwisselingen in het lange programma. Vooral de explosieve jonge danseressen van Dance Studio Geleijns trokken veel aandacht.

De volgende twee ArtiestenAvonden zijn op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari.

Volledig scherm
© Ton Spoelder