Volledig scherm
Coach Marco van den Broek en Germaine de Randamie © ANP

Helmondse coach UFC-kampioene Germaine de Randamie: 'Dit is de ultieme droom'

NEW YORK/HELMOND - MMA-coach Marco van den Broek uit Helmond heeft met zijn pupil Germaine de Randamie geschiedenis geschreven. De Randamie won als eerste Nederlandse vrouw een MMA-wereldtitel bij de UFC. "Alle titels die ik als coach heb gehaald zijn top, maar dit is de ultieme droom", zegt Van den Broek.

De Randamie heeft zich in Helmond en Oss voorbereid voor het titelgevecht met de Amerikaanse favoriet Holly Holm. Na haar terugkeer uit San José enkele jaren geleden traint De Randamie bij Combat Sports Academy Holland aan de Watermolenwal in Helmond. Dat is de sportschool van Van den Broek. "Sinds Germaine bij ons traint, heeft ze alledrie haar partijen gewonnen. Ze heeft historie geschreven", zegt Van den Broek.

Verwarming

Van den Broek nam het kickboksgedeelte van de trainingen op zich, de Helmonder is al jaren coach in het mixed martial arts (MMA) en trainde in het verleden de bekende vechters Roy Nelson en Amir Sadollah. Ossenaar Duane van Helvoirt traint het grond- en worstelwerk met De Randamie. De wereldkampioene traint 2 tot 3 keer per week in Helmond en 2 tot 3 keer per week in Oss bij Van Buel Sports.