Volledig scherm
© Thinkstock

IJshockeyers Eindhoven Kemphanen verslaan thuis Antwerp Phantoms

EINDHOVEN - In een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten wonnen de ijshockeyers van LummusLED Eindhoven Kemphanen zaterdagavond met 7-3 van Antwerp Phantoms.

Kemphanen begon ijzersterk; de Belgen leken tijdens de busrit naar Eindhoven ingedut. Kemphanen nam het doel van de tegenstander veelvuldig onder vuur. Dat resulteerde na acht minuten in een 2-0 voorsprong, via Kluijtmans en Nomanovas. Phantoms was uitgedut en bleek daarna gelijkwaardig aan Kemphanen. Toch duurde het tot het begin van periode twee voordat Phantoms scoorde. Weer Kluijtmans maakte kort daarvoor nog de derde voor Kemphanen. Phantoms kwam weer terug tot 3-2, voordat Bakker de 4-2 binnenschoot.

Kort na de tweede rust nam Eindhoven in een ijzersterke paar minuten definitief afstand. Na acht seconden was het Pitka met de 5-2, zo'n twee minuten later scoorde weer Kluijtmans: 6-2. Gek genoeg was Phantoms daarna lange tijd de betere ploeg, geholpen door zeven penalties van Kemphanen. De Eindhovenaren stonden tot twee keer toe met drie man op het ijs. Phantoms profiteerde een keer en maakte de 6-3. Eenmaal weer met vijf man, maakte Bless het karwei af voor Kemphanen: 7-3.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement