Volledig scherm
© Thinkstock

Janske uit Eindhoven profiteert van kortingen op Black Friday (poll)

EINDHOVEN - Vliegtickets voor maar 4 euro, een luxe bh voor maar 7,50 euro of een computer met 70 procent korting. Voor wie het nog niet doorhad of geen lading spam in de mailbox heeft gehad: Black Friday, een walhalla voor koopjesjagers. Het koopweekend van het jaar is typisch Amerikaans, maar ook wij Nederlanders smullen ervan. Tot en met maandag - ook wel Cyber Monday genoemd- valt er te profiteren van Black-Friday-kortingen.

Black Friday is vernoemd naar de winkelstraten die in Amerika de dag na Thanksgiving en voor het weekend zwart zien van de mensen. Veel Amerikanen zijn dan vrij en grijpen dat moment aan om, een maand voor kerst, te gaan shoppen. De winkels spelen daar op in door juist die dag met fantastische aanbiedingen te komen. Ook in Nederland kunnen we profiteren van de Amerikaanse gekte.

Kinderkleding
Janske van den Broek (33) uit Eindhoven, blogger op Janske.nl, popelt om haar slag te slaan tijdens Black Friday. Ze stort zich op kinderkleding voor haar dochters Lola (2) en Coco (0). "En voor mijzelf snuffel ik naar leuke lifestyleaccessoires voor in ons huis."

Sinds Janske moeder is, heeft ze er een nieuwe shopverslaving bij: ,,Hippe kinderkleding scoren voor mijn dochters voor een fijne prijs. Daarvoor moet ik helaas bijna altijd geduldig wachten tot de uitverkoop er eindelijk is. Zodra mijn favoriete items dan eindelijk binnen mijn budget vallen, sla ik mijn slag. Daarom ga ik tijdens Black Friday op zoek naar toffe kinderkleding."

Tips
Voor speurders heeft de Eindhovense wel wat tips. "Op veel social mediakanalen zoals Facebook of Instagram kun je gewoon zoeken op #Blackfriday. Zo krijg je direct een overzicht van de vele webshops die meedoen met deze uitverkoop."

Ze vervolgt: "Wat ook goed werkt, is om jezelf in te schrijven op alle nieuwsbrieven van je favoriete winkels, zo ontvang je op tijd (en soms zelfs al een paar dagen eerder) de kortingscodes en ben je als eerste op de hoogte. Zo mis je geen Black Friday sale van je favoriete merken."Volledig scherm
© Thinkstock