Volledig scherm

Jeroens Clan steelt de show in Klompengat

BEST - Een uitverkocht Prinsenhof was vrijdagavond getuige van de eerste Klompengatse avond. Het was bijzonder dat de zaal helemaal vol zat, want de avond viel tegelijkertijd met een ander carnavalsevenement in Best, de baronlancering van de Ekkerkölders.

Organisator Pieter van Velzen zegt dat de Klompengatse avond niet lijdt onder die dubbele agenda. "De twee avonden waren in een mum van tijd stijf uitverkocht." De Klompengatse avonden zijn zelf ook ontstaan uit twee evenementen: de tonproat-avonden en de Prinsenzittingen. De Raad van Elf, de Jeugdprins en de Prins van Klompengat hadden dan ook een prominente plaats in de show.

Roel de Bresser beet het spits af als vogelaar ‘Freek Vink’. Hij baarde opzien met een verhaal waarin wel enkele tientallen vogels verstopt zaten. Oirschottenaar Hans Erven volgde hem op als ‘Merry Christus’, de broer van Jezus. Na een hele preek over ‘onze’ Jezus viel zijn de microfoon uit. Die werd snel vervangen met de woorden "God straft onmiddellijk."

Na de pauze is het de beurt aan Jeroens Clan. Deze cabaretgroep is jaren geleden begonnen in het Heerbeeck College en verovert meteen de zaal met een enorm hoog tempo en veel energie. Duidelijk wordt dat het materiaal van de groep helemaal up-to-date is, want ook de recente controverse rond Patricia Paay passeert de revue. De hilarische liedjes van de groep volgen elkaar in rap tempo op en ze noemen zich dan ook ‘De One Direction van de lach.’

De avond wordt afgesloten door Wichard de Benis. Hij is, als geboren Bestenaar, talent van eigen bodem, maar De Benis is inmiddels ver buiten Klompengat een bekende tonproater en doet binnenkort ook mee aan de Brabantse Kampioenschappen.

Grap van de avond: Freek Vink: "Wij mochten vroeger geen dieren, dus we hadden een denkbeeldige hond. Onze Fixi."

Volledig scherm