Volledig scherm
Jerom Nieuwenhuizen in de tuin van het ASML Plaza. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Jonge ASML’ers willen direct contact met collega’s

VELDHOVEN - Met 1800 leden is het platform Young ASML een niet geringe organisatie. Voorzitter Jerom Nieuwenhuizen wil het contact van de leden onderling én met andere groepen bevorderen.

„Toen ik drie jaar geleden hier kwam werken heeft deze gemeenschap me goed geholpen”, zegt Nieuwenhuizen (28). „Ik kwam via het platform in contact met andere jongeren hier. Maar ook andere doelgroepen ontmoette ik via Young ASML. Want we houden ook activiteiten waarbij we met andere platforms binnen ASML in contact komen.”

Pink platform
Er zijn bij ASML behalve voor jongeren ook platforms voor senioren en vrouwen en er is een pink platform voor anders geaarden. „We houden activiteiten waar we die andere platforms bij betrekken”, zegt Nieuwenhuizen. „We hebben met Young ASML zo’n 35 evenementen per jaar, waarvan ieder kwartaal een grote. Zo zijn we pas nog met vijftig leden op excursie naar laserfabrikant Trumpf in Duitsland geweest. Behalve dat het een gezellig uitstapje was, was het ook heel leerzaam en interessant. Dat zijn onze workshops ook. Met maximaal honderd mensen werken we dan een thema uit. Dat kunnen onderwerpen zijn als empowerment, waarin we leren krachtig op te treden, kwaliteit van werken of luisteren naar klanten. Dat zijn hele intensieve en heilzame bijeenkomsten.”

Lees meer over Young ASML in het ED van vrijdag of in de digitale krant.