Volledig scherm
Nieky Holzken © ANP

Kickbokser Nieky Holzken aast op revanche tegen Cedric Doumbé

HELMOND - Als het aan kickbokser Nieky Holzken uit Helmond ligt, verovert hij zijn Glory-wereldtitel zo snel mogelijk terug. Op twitter verzoekt hij Glory om tegen de winnaar van Cedric Doumbé tegen Yoann Kongolo te mogen vechten om zo zijn titel terug te veroveren.

Holzken verloor zijn wereldtitel begin december in Oberhausen, nadat een verdeelde jury bepaalde dat Doumbé het gevecht had gewonnen. Holzken begreep die beslissing, maar blijft getergd. Doumbé had hem voorafgaand aan de partij continu uit lopen dagen via sociale media en stuurt nu nog steeds berichtjes naar familie van de Helmonder. "Als je dat blijft doen, word je op een dag gestraft. Door mij of iemand anders", schrijft Holzken op Instagram. Doumbé vecht op 24 februari in Chicago tegen Kongolo.

De nederlaag in Oberhausen was de 1e nederlaag voor Holzken in 4 jaar tijd bij Glory. Zijn contract bij 's werelds grootste kickboksbond was na dat gevecht afgelopen, beide partijen zijn nog in onderhandeling over een nieuwe verbintenis. Als het aan Holzken en Glory ligt, gaat die verlenging er komen: de Helmonder is gebrand om zijn wereldtitel terug te pakken. Afgelopen week vertoefde Holzken nog in Australie, waar hij seminars over kickboksen gaf.