Volledig scherm
De ingang van bungalowpark Stille Wille in Oirschot (archieffoto). © Ton van de Meulenhof

Legaal wonen op bungalowpark Stille Wille in Oirschot stap dichterbij

OIRSCHOT - Legale permanente bewoning van alle recreatiewoningen op park Stille Wille in Oirschot is weer een stap dichterbij gekomen. De gemeente Oirschot heeft een overeenkomst gesloten met de eigenaar van het park, De Jong Holding bv. Ook heeft het college goedkeuring verleend aan het ontwerp-bestemmingsplan, waardoor het langlopende proces nu de laatste fase kan ingaan.

Mijlpaal
Het college spreekt in een brief naar de raad van 'een belangrijke mijlpaal' in het dikke dossier over de huisjes op Stille Wille. Veel huisjes op het park worden al vele jaren permanent bewoond. De juridische status van de woningen is divers, de situatie zeer onoverzichtelijk, onder meer omdat vier verschillende bestemmingsplannen van toepassing zijn.

Oplossing
Al jaren proberen de gemeente en de parkeigenaar tot een oplossing te komen door voor alle huisjes permanente bewoning legaal te maken. Nu lijkt het einde in zicht. Het plan ligt per 5 januari 2017 zes weken ter inzage. Mensen kunnen dan hun zienswijzen indienen. Volgens het snelste scenario stelt de gemeenteraad in april het bestemmingsplan vast. Maar daartegen is altijd weer beroep mogelijk.