Volledig scherm
© Facebook/Politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel

Man met 'kalasjnikov' op spoor blijkt jongen (16) uit Nuenen bezig met schoolopdracht

NUENEN – De politie Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel waarschuwde woensdag op Facebook voor een man met een kalasjnikov en gasmasker bij het spoor in Nuenen.

Bij de eenheden in Geldrop kwam woensdag de volgende melding binnen: “Er is een man op het spoor te zien met kalasjnikov in Nuenen. Via live camerabeelden ziet het NS-personeel een man met gasmasker op het spoor staan. De man draagt een kalasjnikov en is gekleed in een zwart driedelig pak.”

Alle alarmbellen gaan rinkelen en de politie gaat snel ter plaatse. In de verte zien agenten inderdaad een man in driedelig pak en met een zwart machinegeweer en gasmasker op lopen.

'Schoolopdracht'
Bij de man wordt ook direct een vrouw met fotocamera gesignaleerd. Al gauw blijkt dat het niet om een vuurwapengevaarlijke man gaat, maar om een 16-jarige jongen uit Nuenen, bezig met een schoolopdracht.

Om een filmposter na te maken, koos hij ervoor zich te laten fotograferen op en langs het spoor met een machinegeweer. De politie is niet gecharmeerd van de actie. "Bij dit soort meldingen gaan wij altijd uit van het scenario dat er een echte dreiging gaande is en handelen hier ook naar. Wij willen in elk geval onze volgers dringend verzoeken dit voorbeeld niet op te volgen. Wees u ervan bewust dat de politie in zo’n situatie kan en mag schieten indien de situatie hier aanleiding toe geeft."

Volgens de politie wijkt de schoolopdracht af van de uitvoering die de jongen heeft gegeven aan zijn opdracht. Er wordt een strafrechtelijk onderzoek gestart en de jongen zal de gevolgen van zijn actie moeten ondergaan. Om wat voor gevolgen het gaat, laat de politie niet weten op Facebook.