Volledig scherm
© Thinkstock

MCE Gemert verkocht aan Amerikaans A&E

GEMERT - Medical Concepts Europe (MCE) in Gemert is verkocht aan het Amerikaanse A&E Medical Corporation. Eerder deden eigenaren Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en TransEquity Network zusterbedrijf ECM Europe al van de hand.

Medical Concepts Europe (MCE) ontwikkelt en verkoopt vanuit Gemert tijdelijke pacemakerdraden die ziekenhuizen over de hele wereld gebruiken om patiënten te stabiliseren na een grote hartoperatie. Het bedrijf in Gemert heeft 5 medewerkers. De productie is uitbesteed aan een bedrijf in Tsjechië.

Eigenaren TransEquity Network en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) hebben een nieuwe eigenaar voor het bedrijf gevonden. Bij A&E Medical Corporation komt het terecht bij een branchegenoot. Het in Farmingdale in New Jersey gevestigde bedrijf heeft ook tijdelijke pacemakerdraden en verbindingskabels in zijn assortiment. Het productenpakket van de Amerikanen is alleen aanzienlijk breder. A&E ontwikkelt ook systemen die worden gebruikt om na ingrepen het borstbeen te sluiten. Ook hechtingsdraden van roestvrij staal en chirurgische instrumenten maken deel uit van het aanbod van het bedrijf.

"A&E is een belangrijke speler op de Amerikaanse markt. MCE is juist sterk vertegenwoordigd in Europa en in mindere mate Azië'', zegt directeur Jurgen van Olphen van TransEquity Network in Den Bosch. De gedachte is dat de Amerikanen hun uitgebreidere productenpakket ook onder de aandacht van de klanten van het Gemertse bedrijf kunnen brengen. Het hoofdkantoor van MCE blijft in Gemert gevestigd. Ook de merknaam blijft in stand.

MCE vormde tot 2011 een gezamenlijk bedrijf met European Custom Manufacturing (ECM) Europe. Dat ook nog steeds in Gemert gevestigde bedrijf levert andere medische producten die worden gebruikt bij hartopereraties, zoals slangetjes en zuigers. ECM assembleert de producten en verpakt ze in op maat gemaakte wegwerpzakjes.

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en TransEquity Network verkochten ECM Europe in 2015 aan het management. De BOM zegt een 'solide rendement' te hebben gemaakt op zijn uit 2007 daterende investering in het bedrijf.