Volledig scherm
Julia van den Bergh (86), uitbaatster van café Bostella in Essen-Hoek (B) en hoofdrolspeelster in de gelijknamige documentaire van Elisa Veini en Paul van der Stap

Meer dan 70 documentaires op festival DOCfeed in Eindhoven

EINDHOVEN - Op de 4e editie van festival DOCfeed in TAC Eindhoven zijn 17, 18 en 19 februari ruim 70 documentaires uit binnen- en buitenland te zien.

Een greep uit het programma: 'De wijsheid van de bergen' (Daan Jongbloed), over het Pamirvolk, 'Stranger in Paradise' (Guido Hendrikx), over bootvluchtelingen, 'The Benno Tapes' (Ton van Zantvoort) over de veroordeelde Benno L. , 'Café Bostella' (Paul van der Stap, Elisa Veini), over een legendarisch Vlaams café, 'Bobbejaan' (Benny Vandendriessche), een portret van Bobbejaan Schoepen, 'Unknown Brood' (Dennis Alink), over Herman Brood, 'Who the hell is satan', over Iraanse metalmuziek, een retrospectief van Cherry Duyns en 'Closer to Maarten' (Raymond Grimbergen), over Maarten de Bruijn (21) die tijdens een rondreis door India in 1999 vermist raakte.

Ook zijn er masterclasses en workshops. Zaterdag is er een Poolse filmnacht.

Op donderdag 16 februari is er al een speciale openingsavond in TAC, met in 4 zalen de première van de documentaire 'Het is waar maar niet hier', over de Eindhovense kunstenaar Dick Verdult.

Meer informatie is te vinden op de website van DOCfeed.