Volledig scherm
Een compositietekening van een van de twee verkrachters.

Meisje verkracht door duo in Bergeijk

BERGEIJK - Een 17-jarig meisje is tijdens Bergeijk kermis verkracht door 2 mannen. De verkrachting vond plaats in de ochtend van zondag 13 juli rond 2.30 uur op de Burgemeester Magneestraat, tussen de kerktoren en de achterkant van een kermisattractie.

De politie, die pas eind vorige week de volledige aangifte kon opnemen, is op zoek naar getuigen. Volgens een woordvoerster is het slachtoffer niet lichamelijk maar wel geestelijk gewond. "Ze heeft het emotioneel heel zwaar."

De politie heeft gisteren een compositietekening van 1 dader in omloop gebracht. Dat gebeurt maar zelden, aldus de woordvoerster, en heeft zowel te maken met de ernst van de zaak als het aantal benodigde gegevens voor zo'n tekening. Van dader 2 was te weinig bekend om een compositietekening te kunnen maken.

Het slachtoffer deed zondagnacht 13 juli haar fiets van het slot toen ze plotseling van achteren werd vastgegrepen en werd meegesleurd naar de kerktoren. De daders liepen na de verkrachting weg via de aangrenzende parkeerplaats.

Beide daders hebben een licht getint uiterlijk, zijn tussen de 25 en 28 jaar en spraken Nederlands zonder dialect. De man op de compositietekening is naar schatting tussen de 1.80 en 1.85 meter. Hij heeft kort donker haar, donkere ogen en een normaal postuur. Tijdens de verkrachting droeg de man een donker T-shirt en een spijkerbroek. De tweede dader is iets groter en heeft een gespierd postuur en ook kort donker haar. Hij droeg een T-shirt en een donkere spijkerbroek. Contact opnemen met de politie kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.