Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Moeder 18-jarig vermist meisje uit Helmond: Ik hoop dat ze veilig is

HELMOND - De 18-jarige Janneke van Genechten uit Helmond-Oost wordt sinds donderdagochtend vermist. Ze is rond half 8 op de fiets naar haar stageplaats vertrokken, maar is daar niet verschenen.

De vermissing werd twaalf uur later ontdekt toen Janneke niet thuiskwam van haar stage bij basisschool Mozaïk in Helmond-Noord. Ook bij haar school, het ROC naast de basisschool, was geen spoor van haar. Op donderdagavond traint ze altijd bij sportschool Maach, maar ook daar is ze niet geweest.

Moeder Anne-Marie van Genechten belde met familie en vrienden, fietste alle plekken af en probeerde contact te krijgen met haar dochter. Zonder succes. "Ze heeft haar telefoon uitstaan", vertelt de moeder. Het is voor haar gissen waarom haar dochter niet is thuisgekomen. "Ze is gewoon zoals elke dag met een telefoon en boterhammen op haar lichtblauwe fiets gestapt."

Volgens Anne-Marie heeft haar dochter geen afscheidsbriefje achtergelaten. "En als ze is weggelopen, waarom heeft ze dan niet haar telefoonoplader meegenomen? Misschien zit ze niet lekker in haar vel? Ik hoop dat ze in ieder geval iets laat weten als ze is weggelopen. Dat ze veilig is."

De politie vraagt via Facebook aandacht voor de zaak, maar gaat geen zoekactie op touw zetten. "Er zijn geen aanwijzingen voor een misdrijf of dat ze zichzelf iets aandoet. En ze is meerderjarig", legt een woordvoerder uit.