Volledig scherm
Puck van der Marel van Amazing Frisbee Dogs uit Geldrop organiseert The Halloween Cup 2011.archieffoto Jackie Corbier

Nationale wedstrijd dogfrisbee Heeze

HEEZE - Frisbeeën met je hond is niet alleen een leuke bezigheid voor baasje en dier, maar ook een serieuze sport voor veel liefhebbers. Het Geldropse Amazing Frisbee Dogs houdt dan ook op zondag 30 oktober voor de derde keer The Halloween Cup, een nationale wedstrijd.

De wedstrijd wordt gehouden op de trainingslocatie van de vereniging bij Manege Meulendijks aan de Strabrechtseheideweg 6 in Heeze. De organisatie verwacht bijna honderd deelnemers, die verkleed zijn volgens het Halloween-griezelfeest-thema. Er is een onderlinge competitie en deelnemers geven tal van demonstraties en shows met 'vliegende honden'.

Het uit Amerika overgewaaide dogfrisbee kent twee disciplines: 'toss & fetch' en 'freestyle'. Bij de eerste gooit het baasje ('handler') een frisbee zo ver mogelijk, de hond vangt het en brengt de vliegende schijf terug.

In de tweede vorm mag de werper zeven frisbees gebruiken en een hele show met de hond opvoeren, waarbij de viervoeter op en over over het lichaam van de handler springt en zich ervan afzet. De freestyle-variant wordt ook gespeeld in 'pairs', met twee gooiers en één hond.

Belangstellenden kunnen gratis komen kijken bij The Halloween Cup, van 09.00 uur tot ongeveer 17.30 uur.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement