Volledig scherm
Nieky Holzken © ANP

Nieky Holzken bokst op 1 april in Helmond tegen Duitser Cagri Ermis

HELMOND - Nieky Holzken (33) is net terug van een weekje kickboksclinics geven in Australië, maar is ondertussen alweer volop aan het trainen voor zijn volgende doel. Op 1 april bokst hij in zijn eigen Helmond tegen de Duitser Cagri Ermis. ,,Ik wil nog altijd de beste bokser van de wereld worden”, stelt Holzken.

Holzken is momenteel de nummer 70 van de wereld in de klasse tot 76 kilogram en bokst op 1 april tegen nummer 54 Cagri Ermis. ,,Als ik van hem win, stijg ik weer een paar plaatsen. Het liefst ga ik zo snel mogelijk richting de eerste plek, maar dat is lastig vanuit Nederland. Dan wordt het al snel te duur”, weet Holzken, die alle elf partijen die hij tot nog toe bokste, wist te winnen.

Acht van zijn elf eerdere profbokswedstrijden werden gehouden in de sportschool van schoonvader en trainer Sjef Weber aan de Icarusstraat. Die sportschool is op 1 april opnieuw het decor voor een bokspartij van Holzken, ditmaal tegen de Duitser Ermis. ,,Dat is een van de betere vechters uit Duitsland.”