Volledig scherm
Remco Claassen. © Kees Martens/fotomeulenhof

Nieuwe Brabantse talentenjacht: op zoek naar beste spreker in de provincie

VALKENSWAARD - Na Heel Holland Bakt is er nu een regionale talentenjacht voor trainers en coaches: Heel Brabant Spreekt. Een initiatief van Remco Claassen uit Valkenswaard.

Ooit, in zijn jongere jaren, was Remco Claassen een belabberde spreker. Tegenwoordig geldt hij als een van de best gewaardeerde leiderschapstrainers in Nederland. "Spreken is trainbaar."

Kneepjes
Met humorvolle betogen leert hij hoge piefen uit het bedrijfsleven de kneepjes van het vak, maar ook politiekorpsen en (hoofd)verpleegkundigen kloppen bij hem aan. "Het gaat altijd over leidinggeven, communicatie. En over beïnvloeding: hoe kun je meer impact hebben bij vergaderingen of een sollicitatiegesprek? Hoe kun je die salarisverhoging wél voor elkaar krijgen?"

In samenwerking met theater De Hofnar in Valkenswaard heeft hij nu een talentenjacht opgezet: Heel Brabant Spreekt. "Omdat ik ervan overtuigd ben dat er meer sprekers zijn die een podium verdienen. Ik heb ooit geluk gehad met mijn doorbraak. Maar ik gun iedereen zijn Henny Huismanmoment."

Meedoen
Het concept van de talentenjacht is simpel: negen kandidaten strijden in drie theatervoorronden om een plekje in de finale, die eveneens in De Hofnar plaatsvindt. De shows worden afgesloten met een masterclass van een uur van Claassen zelf. De winnaar mag zich de beste spreker van Brabant noemen en krijgt voor 4.000 euro aan trainingen. Aanmelden kan tot 23 december.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement