Volledig scherm
Marc de Bonte © Politie Nederland

Nog steeds geen duidelijkheid over doodsoorzaak Marc de Bonte

BEST/OIRSCHOT - De oorzaak van het overlijden van Marc de Bonte is nog niet vastgesteld. Het sectieonderzoek verschaft hier geen duidelijkheid over.

Het lichaam van de kickbokser is uitgebreid forensisch onderzocht. De sectie geeft geen uitsluitsel over de doodsoorzaak en de eerste resultaten van het toxicologische onderzoek vragen om een verdere analyse.

Extra onderzoek
Op woensdag hebben duikers nog aanvullend sporenonderzoek gedaan in het Wilhelminakanaal waar de Bonte werd gevonden. Ook is er afgelopen weekend een extra passantenonderzoek geweest en zijn er met behulp van een drone luchtopnames gemaakt van de omgeving en het kanaal.

Schipper
De 26-jarige De Bonte uit het Belgische Kasterlee ging zaterdag 5 november, rond middernacht, vanuit Turnhout op weg naar zijn vriendin in Best. Hij kwam daar echter nooit aan. Zijn auto werd op 6 november teruggevonden aan de Wilhelminakanaalstraat in Best. Op 24 november werd zijn lichaam gevonden in het Wilhelminakanaal aan de Heikantweg in Oirschot. Dit na een melding van een schipper.

Crematie
De crematie van Marc de Bonte was op zaterdag 3 december in het crematorium van Turnhout. De begrafenis was zeer druk bezocht.

Volledig scherm
© Bert Jansen