Volledig scherm
© Thinkstock

Notoire inbreker uit Tilburg blijft achter tralies, zoektocht naar herkomst 1200 sieraden

DEN BOSCH - Met de heterdaad-arrestatie een jaar geleden van een Tilburger heeft het OM een heel grote zaak te pakken. Zahim S. (25) wordt verdacht van tientallen inbraken waarvan veel in Veldhoven en Oirschot. Bij hem en zijn ouders lagen 1200 sieraden, veel mensen missen ook cash.

De politie loerde al langer op de man en in december vorig jaar kreeg ze hem te pakken. In Haaren had hij net ingebroken, zoals duidelijk werd omdat de buit nog in zijn rugzak zat. Officier Patrick van Hees heeft er zijn handen vol aan.

Sporen
Er zijn vele tientallen inbraken waar de man voor in aanmerking komt. Maar dat moet bewezen worden door gevonden sporen te vergelijken met 's mans schoenen en gereedschap. Het OM zit ook met de klus om de ruim duizend sieraden terug te krijgen bij de eigenaars. Daarvoor is een speciale internetsite gemaakt, maar ook dat zal nog maanden duren.

Blessure
Advocaat G. Woodrow wilde daarom zijn client vrij uit voorarrest. De man werkt in een asielzoekerscentrum, waar ze tot nu toe denken dat hij door een blessure thuis zit. Maar dat is niet maanden vol te houden. Officier Patrick van Hees vond het niet te verkopen om een notoire inbreker juist tijdens de donkere dagen vrij te laten en de rechtbank was het daar mee eens.