Volledig scherm
Logo Dakar 2017

Opgehouden Peter Versluis krijgt kwartier straftijd voor kapotte straps (video)

SAN MIGUEL DE TUCUMÁN - Halverwege de Dakar-rit naar San Miguel de Tucumán was Peter Versluis uit Werkendam op weg naar de dagzege. Op het tweede gedeelte van de 284 kilometer lange proef over de pampa's in het noorden van Argentinië werd zijn opmars echter gestuit door de voor hem gestarte Rus Eduard Nikolaev. Versluis (EVM Rally Team) moest genoegen nemen me de derde plaats, op drie minuten van winnaar Martin van den Brink.

"Het begin was super. Al na een half uurtje zat ik achter Nikolaev, die twee minuten vóór mij was gestart. Toen ik serieus begon aan te dringen, ging hij vertragen. In het stof kon ik er met geen mogelijkheid voorbij. Zo heeft hij me de hele tijd opgehouden”, reageerde Versluis, die vooraf in het bivak te horen had gekregen dat hem een kwartier straftijd boven het hoofd hangt. Na de eerste etappe bleek dat de straps, die de uitslag van de veerweg van de MAN-truck beperkt tot maximaal 300 milimeter, waren afgebroken. Een grotere veerweg biedt voordeel en dus krijgt Versluis een penalty. “Die drie minuten van de etappe doen me niet zo’n pijn, al had ik natuurlijk liever gewonnen. Maar die vijftien minuten, dat is echt heel zuur. Maar het staat in het reglement.” Organisator ASO heeft de straf nog niet doorgevoerd in uitslag en stand.

Stage 2 of the Dakar Rally turned out to be a dull one, with endless long straights. But still an important one for those who want to make up time. The Eurol VEKA MAN Rally Team is still in the top 10 with three trucks.