Volledig scherm
De deal wordt gesloten tussen Frans-Jozef Maas van Plato Groep en Ton Löbker van Compaco. © Plato

Plato in Helmond neemt meerderheid in Compacon

HELMOND - De Plato Groep, distributeur van bedrukte promotionele producten in Helmond, heeft een meerderheidsbelang genomen in Compacon. Dat is eveneens een distributeur, maar dan in Barendrecht en Eindhoven. De laatste blijft als zelfstandig bedrijf met behoud van de naam actief.

De Plato Groep is moeder van de bedrijven Clipper en Igo-Post en bestaat sinds 1945. Het importeert zelf promotionele producten en premiums en heeft in Helmond behalve het hoofdkantoor ook een centraal magazijn en diverse drukfaciliteiten. Daarnaast zijn er buitenlandse vestigingen. Bij het bedrijf werken in het hoogseizoen circa 350 mensen, waarvan 90 in het buitenland.

Bij Compacom werken 31 mensen die in opdracht van middelgrote en grote organisaties, ondernemingen en instellingen promotionele producten verspreidt.

Volgens topman Frans-Jozef Maas van Plato is de strategie van zijn bedrijf gericht op marktverbreding en het vergroten van de aanwezigheid in heel Europa. "Het concept van volledige service en dienstverlening van Compacon sluit goed aan bij onze visie om de volledige breedte van de markt te kunnen bedienen. Compacon vormt wat dat betreft een ideale aanvulling op onze huidige activiteiten."