Volledig scherm
Een woning in Best wordt doorzocht in verband met de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014. © Bert Jansen

Politie vindt wapens bij doorzoekingen in onderzoek mishandeling Tommie van der Burg (video)

BEST/OIRSCHOT/LIEMPDE - Een 64-jarige man uit Best en een man van 36 jaar uit Oirschot zijn dinsdag rond 7.00 uur aangehouden, omdat ze betrokken zouden zijn bij een zware mishandeling in 2014 van de later vermoorde Tommie van der Burg. Direct na de arrestaties van dinsdagochtend is in de woningen van de verdachten in Best en Oirschot gestart met een uitgebreide zoekactie. Er werden onder meer vuurwapens en munitie gevonden.

Naast de vuurwapens troffen agenten ook twee stroomstootwapens aan. Meerdere voertuigen, vermoedelijk afkomstig van diefstal, werden in beslag genomen. Het gaat om zeker zes auto's, een crossmotor en een scooter. Ook mobiele telefoons, horloges, gegevensdragers en administratie werd in beslag genomen.

Andere doorzoekingen
Naast de woningen van de verdachten werd ook paardenstal in Best en twee panden in Liempde doorzocht, waaronder de woning waarbij de mishandeling plaats zou hebben gevonden. De politie sluit een verband tussen de mishandeling en de latere moord niet uit.

Doodgeschoten
Van der Burg werd in de nacht van zondag 12 op maandag 13 april 2015 doodgeschoten bij Hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven. De Eindhovenaar zit nog altijd vast in die zaak, net als een 37-jarige vrouw uit Eindhoven.

Tommie van der Burg werd vermoedelijk eind april 2014 zwaar toegetakeld bij een woning in Liempde, omdat hij daar ingebroken zou hebben. Het slachtoffer werd na de mishandeling met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, maar deed geen aangifte bij de politie.

Volledig scherm
Inval in pand in Liempde in verband met de mishandeling van Tommie van der Burg in 2014.
BEST/OIRSCHOT/LIEMPDE - Een 64-jarige man uit Best en een man van 36 jaar uit Oirschot zijn aangehouden, omdat ze betrokken zouden zijn bij een zware mishandeling in 2014 van de later vermoorde Tommie van der Burg. Direct na de arrestaties is in de woningen van de verdachten in Best en Oirschot gestart met een uitgebreide zoekactie. Er wordt onder andere gezocht in een woning aan de Schansweg in Best.