Volledig scherm
De beruchte kersttrui

PSV-fans weigeren trui van hoofdsponsor te dragen bij wedstrijd tegen Ajax

EINDHOVEN - Supporters van PSV weigeren zondag bij de Amsterdam Arena om een kersttrui van hoofdsponsor Energiedirect aan te trekken. Het kledingstuk zou volgens de fans bedoeld zijn voor een commerciële boodschap,
maar de aanhangers van PSV hebben geen zin om daaraan mee te werken en willen zich volledig focussen op het aanmoedigen van hun ploeg.

Het enige doel is zondag voor alles en iedereen rond PSV om in Amsterdam een goed resultaat te pakken, zo vindt supportersgroepering Lighttown Madness. De fangroepering geeft aan dat de leden geen zin hebben om het textiel aan te trekken. Wel wil Lighttown Madness benadrukken dat elke PSV-fan zelf maar moet kiezen of hij/zij zin heeft om gebruik te maken van de actie.

Volgens de fans is de kersttrui leuk voor bij de kerstbrunch met familie, op 25 december, zo laten ze weten op Facebook. Wat er nu met de kledingstukken gaat gebeuren, is nog onbekend. De fans stellen voor om ze te schenken aan het Leger des Heils. Er zou ook onvoldoende overleg met hen zijn gevoerd over de actie.