Volledig scherm
Tonpraoter Peter van der Maas © Carla van Loon

Publiek niet veilig bij Zannikaovend Heusden

HEUSDEN - Een uitverkochte zaal genoot vrijdagavond van de 41ste editie van de Zannikaovenden in Heusden. Actualiteiten kwamen amper langs; vooral veel lol maken leek het devies van de vele lokale en regionale acts op het podium van het Hart van Heuze. Mét succes, want het publiek lag menig keer dubbel van het lachen.

Niemand in het publiek is veilig bij deze Zannikaovend. De Hilvarenbeekse tonpraoter Peter van der Maas geeft als ‘Jo van het relatiebureau’ de aftrap.

Heusdenaar Freddy wordt uit de zaal gehaald als begeerlijke vrijgezel en wordt gevraagd hoe zijn naam geschreven wordt. “Freddy schrijf je met letters ja. Zullen we afspreken dat ik vanaf nu de grappen maak?”, zegt Van der Maas tot hilariteit van het publiek. Ook de leden van boerenkapel de Turvers zijn niet veilig voor Van der Maas als hij ze Candlelight wil laten spelen. “Kijk hij slikt z’n trompet bijna in. Speel toch maar niet.”

Even later halen ook de heren van ’t is wa het publiek bij hun act als ze een weekend proberen te slijten. “Ik gun het weekend aan iemand anders”, reageert een dame verschrikt als ze een microfoon onder haar neus geduwd krijgt. Als ’t is wa beklom Heusdenaar Geert Verberne samen met zijn vrienden Hugo Claus en Hubert Jöris voor het tweede achtereenvolgende jaar het podium. In sneltreinvaart passeren tientallen sketches in de stijl van het tv-programma de Lama’s de revue.

De ene woordgrap is nog niet gemaakt of de cabaretiers gooien de volgende er alweer in. “Maak je pas foto’s? Nee, dat doe ik allang”, is slechts een voorbeeld. Erg succesvol is Claus’ imitatie van Paul Jambers. “Overdag is hij een boer, maar ’s avonds ...”

Voor de Zannikaovend die vanavond begint om 20.00 uur zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Volledig scherm
Hubert Jöris, Geert Verberne en Hugo Claus van 't is wa © Carla van Loon