Volledig scherm
© Philips

Resultaten van gezondheidstak Philips verbeteren

EINDHOVEN - Kwartaalomzet en -winst van Philips verbeteren sterk, maar worden naar beneden gehaald omdat de cijfers van het afgesplitste Philips Lighting nog steeds in die van het concern zijn opgenomen. Philips meldt een groei van de omzet van 2 procent naar 5,9 miljard euro.

Maar zonder de cijfers van Philips Lighting is de stijging 5 procent. Lighting publiceerde vorige week al cijfers, maar is ook nog opgenomen in die van Philips, omdat die nog een meerderheid van de aandelen in bezit heeft.

Met de Healthtech-tak gaat het dus goed, volgens topman Frans van Houten. "Ik ben blij met de solide 5 procent vergelijkbare groei en vooral ook de stijging van 8 procent in de orderintake bij Healthtech. Onze verwachting voor 2016 is niet veranderd en we denken in het lopende vierde kwartaal nog steeds onze resultaten te kunnen verbeteren. We blijven echter wel bezorgd over de risico's in de onzekere markten waarin we actief zijn."

Ook de winstgevendheid van het bedrijf was beter met een nettowinst van 383 miljoen euro in het derde kwartaal, tegen 324 miljoen een jaar eerder.

De groei zat vooral in de divisie Personal Health. Vooral wat luxere apparaten deden het heel goed. De divisie als geheel steeg 7 procent naar 1,66 miljard euro. Ook Diagnoses & Treatment, met onder meer de grote scanners voor in ziekenhuizen, steeg flink met vergelijkbaar 6 procent naar 1,64 miljard euro. Connected Care & Health Informatics, dat producten voor de informatiestromen in de gezondheidszorg levert, groeide noch daalde en zette 742 miljoen euro om.

Philips Lighting, daalde in omzet met 3 procent naar 1,74 miljard euro, zoals vorige week al bekend werd.