Volledig scherm
Europees topman Marc van Rooij voor het nieuwe onderkomen van Shimano op de High Tech Campus in Eindhoven. foto René Manders/fotomeulenhof

'Shimano sluit perfect aan bij campussfeer van innovatie in Eindhoven'

EINDHOVEN - Shimano, is dat niet dat Japanse merk van onderdelen voor racefietsen en mountainbikes? Europees topman Marc van Rooij wil dat best beamen, maar hij plaatst er meteen een kanttekening bij.

"Dat zijn onze meest in het oog springende producten. Maar als je op het station in Eindhoven tussen het woud van fietsen staat, ben je omringd door onze producten in die fietsen. Er zijn er maar weinig die niet minimaal één onderdeel van ons hebben. Interne naven, derailleurs: eigenlijk alles wat draait. Op sommige onderdelen hebben we 80 procent marktaandeel. Dat zorgt wereldwijd voor 70 procent van onze omzet van ruim 3 miljard euro."

Europa heeft in die omzet een aandeel van 45 procent. Verkoop en marketing hiervan worden binnenkort aangestuurd vanaf de High Tech Campus. Een nieuw gebouw met daarnaast een flinke gemeenschappelijke parkeergarage, in de stijl van de campus, is bijna klaar.

Lees het hele verhaal over Shimano in het ED van dinsdag of in de digitale krant.