Volledig scherm
Het Solar Team Eindhoven en Eneco

Solar Team Eindhoven en Eneco slaan handen ineen

EINDHOVEN - Studenten van Solar Team Eindhoven gaan samen met energiebedrijf Eneco aan de slag om de gezinsauto op zonne-energie voor het grote publiek toegankelijk te maken.

Donderdag is deze samenwerking bekendgemaakt in het Rotterdamse hoofdkantoor van Eneco. Gezinsauto Stella van de aan de TU/e verbonden studenten staat in het pand van het energiebedrijf.

Kennis
De studenten en Eneco gaan onder meer kennis en ambities uitwisselen over duurzaamheid, mobiliteit en innovatie. Dat moet ertoe leiden dat de elektrische auto een integraal onderdeel wordt van het energiesysteem en elektrisch rijden op duurzame energie voor iedereen mogelijk en betaalbaar wordt. Dat is ook een ambitie van Eneco dat fors investeert in de transitie naar elektrisch vervoer.

Gezinsauto
De kennis die Eneco heeft opgedaan over elektrisch rijden, gaat het Solar Team gebruiken bij de bouw en het verder ontwikkelen van de ideale gezinsauto op zonne-energie.

World Solar Challenge 2017
Het studententeam neemt met een duurzame en praktische gezinsauto deel aan de World Solar Challenge 2017 in Australië. Solar Team is bezig met het ontwerpen van de nieuwe auto, die in juni 2017 wordt gepresenteerd. Tijdens de laatste edities van de tocht dwars door Australië, in 2013 en 2015, is het Eindhovense team wereldkampioen geworden met hun gezinsauto's Stella en Stella Lux.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

Eneco en Solar Team Eindhoven werken samen aan de meest innovatieve en duurzame gezinsauto. David van lifestyleblog Bright ging, samen met Helga van Leur, op onderzoek uit. Wanneer rijden de eerste gezinnen in een auto op zonne-energie? Abonneer je op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/eneco Volg Eneco op Twitter: https://twitter.com/eneco Volg Eneco op Facebook: https://www.facebook.com/EnecoNederland Volg Eneco op LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/eneco Bezoek het Eneco Forum: http://forum.eneco.nl/