Volledig scherm
Pronkstuk Solar Team Eindhoven © Wim van den Broek

Stellabouwers uit Eindhoven zetten in op commerciële zonne-auto

EINDHOVEN - De bouwers van Stella en de Stella Lux, de twee zonne-auto's van het Solar Team Eindhoven, overwegen een commerciële zonneauto op de markt te brengen. Zes oud-TU/e-studenten hebben daarvoor Atlas Technologies opgericht.

De financiering bestaat vooralsnog uit eigen geld van de teamleden en geld dat her en der is opgehaald bij kleine investeerders.

Dat het team een commercieel vervolg wil geven aan Stella, komt door de ervaringen van de teams tot nu toe. Lex Hoefsloot van Atlas Technologies: “In Nederland levert Stella zo’n zestigduizend kilometer per jaar op aan energie uit de zon. Vrijwel niemand rijdt zoveel, dus we zouden best een luxere of zwaardere variant van die auto kunnen maken. Maar dat zijn nog gedachten. We hebben nu eerst tijd nodig om onze richting te bepalen. We onderzoeken op dit moment of we de focus gaan leggen op losse componenten of op de volledige auto. We zijn er in ieder geval van overtuigd dat zonneauto’s essentieel zijn voor een snellere energietransitie in de komende tien jaar. In het voorjaar komen we met de definitieve plannen."